نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

كوبيدن سر به زمين در كودكان يك رفتار نسبتا شايع است. بيشتر از 20 درصد كودكان نوپا و خردسال سرشان رابه عمد به جايي مي‌كوبند؛ اين رفتار در پسران 3 برابر دختران است. كوبيدن سر بيشتر در نيمه دوم سال اول زندگي شروع شده و بين 18 تا 24 ماهگي به اوج خود مي‌رسد. كوبيدن سر ممكن است چند ماه يا چندسال طول بكشد اما اغلب كودكان با رسيدن به سه سالگي اين عادت را كنار مي‌گذارند. اين رفتار معمولا نگراني زيادي را براي والدين ايجاد مي‌كند به طوري كه درصدد يافتن راه درمان اين رفتار برمي‌آيند. با آگاهي از دلايل كوبيدن سر به زمين و راه‌هاي درمان آن مي‌توانيد اين رفتار را در فرزند خود از بين ببريد. مشاوره كودك نيز مي‌تواند در اين زمينه بسيار كمك‌كننده باشد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: كوبيدن سر به زمين در كودكان

چرا كودكان سر خود را به زمين مي‌كوبند؟

عوامل متعددي در بروز كوبيدن سر به زمين در كودكان نقش دارند كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. آرامش دادن به خود

بسياري از كودكاني كه سرشان را به زمين مي‌كوبند، اين كار را براي آرام شدن انجام مي‌دهند. شايد اين غير طبيعي به نظر برسد اما اين كودكان وقتي در خواب هستند يا نيمه شب از خواب بيدار مي‌شوند، سر خود را با ريتم خاصي مي‌كوبند تا به خواب بروند. بعضي از آن‌ها دست و پاي خود را نيز تكان مي‌دهند. متخصصان رشد معتقدند كه حركات با ريتم مانند تاب خوردن روي صندلي به كودك كمك مي‌كند تا احساس آرامش داشته باشد.

2. كوبيدن سر به زمين در كودكان | كاهش درد

كودك ممكن است به علت احساس درد سرش را به جايي بكوبد. اين درد مي‌تواند به خاطر عفونت‌هاي گوش و يا دندان درآوردن او باشد. در واقع كودك با كوبيدن سر خود به جايي احساس بهتري دارد و يا ممكن است حواس خود را از درد دندان و يا گوش پرت كند.

3. جلب توجه ديگران

كوبيدن سر به زمين مي‌تواند راهي براي جلب نظر ديگران باشد. طبيعي است وقتي شما شاهد صحنه‌اي هستيد كه كودكتان سر خود را براي مدتي به جايي مي‌كوبد، نگران شده و از آسيب رسيدن به او مي‌ترسيد. بنابراين وقتي كودك متوجه نگراني شما مي‌شود براي جلب نظرتان رفتار خود را تكرار مي‌كند.

4. ناتواني | كوبيدن سر به زمين در كودكان

كودكان معمولا وقتي كه عصباني مي‌شوند سرشان را به جايي مي‌كوبند. آن‌ها تلاش مي‌كنند با اين روش احساس خود را نشان دهند چون هنوز ياد نگرفته‌اند كلمات را بيان كنند. بنابراين از بدن خود استفاده كرده و با حركات اين چنيني به نوعي واكنش خود را به چيزي نشان مي‌دهند.

5. اختلالات رشدي

كوبيدن سر به زمين در بسياري از موارد رفتاري عادي و طبيعي است اما در مواردي مي‌تواند با اتيسم يا اختلال رشد همراه باشد. براي اينگونه از اختلالات نمي‌توان به اين رفتارها اكتفا كرد اما در موارد بسيار نادر كوبيدن سر مي‌تواند علامت مشكلي جدي باشد. براي مشاهده انواع اختلالات رفتاري در كودكان كليك كنيد.

رفتار والدين در مقابل كوبيدن سر كودكان

والدين زماني كه كودك خود را موقع كوبيدن سر به زمين مشاهده مي‌كنند، در درجه اول بايد آرامش خود را حفظ كنند؛ حتي اگر كودك دچار كبودي شود. زيرا كوبيدن سر يك رفتار خودكنترل است، يعني او آنقدر سرش را محكم به زمين نمي‌كوبد و در صورت احساس درد، شدت كوبيدن را كمتر مي‌كند. زماني كه كودك سرش را به زمين نمي‌كوبد و در شرايط طبيعي قرار دارد، به ميران لازم به او توجه مثبت نشان دهيد. اما اگر هم چنان براي جلب توجه شما سرش را مي‌كوبد، واكنشي نشان ندهيد. مسئله را جدي نگرفته و ناخواسته رفتار او را تقويت نكنيد. اگر نمي‌توانيد رفتار او را ناديده بگيريد، عصباني نشويد و تنبيهش نكنيد زيرا اين شيوه باعث تشديد رفتار او مي‌شود.

براي آشنايي با نشانه ها و رفتار مناسب با كودكان استثنايي كليك كنيد.

راه هاي درمان كوبيدن سر به زمين

براي درمان كوبيدن سر به زمين در كودكان راهكارهاي موثري وجود دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. سعي كنيد كودك آسيب نبيند

تخت و وسايل محل خواب كودك را هرچند وقت يكبار كنترل كنيد. مطمئن شويد پيچ و مهره‌هاي تخت با تكان او سست نمي‌شود. فضاي بين تخت و ديوار را با پارچه‌هاي نرم و زيبا بپوشانيد. از روكش‌هاي نرم و محكم براي نرده‌هاي تخت استفاده كنيد و از قرار دادن وسايل خطرناك و اسباب بازي‌هاي نامناسب در اتاق كودك خودداري نماييد.

2 يافتن رفتار جايگزين

كودك ضربات مدام و يكنواخت را دوست دارد. به او كمك كنيد تا جايگزين مناسبي براي آن پيدا كند. متخصصين معمولا دست زدن با ريتم، ضربه زدن همراه با موسيقي، رقص يا رژه را توصيه مي‌كنند. هم چنين مي‌توان با كودك بازي كرد تا انرژي او براي انجام دادن اين رفتار تخليه شود.

3. كوبيدن سر به زمين در كودكان | داشتن خواب كافي و منظم

خواب كافي و منظم، حمام گرم، ماساژ كودك، خواندن قصه و لالايي همگي مي‌توانند راه‌هاي خوبي براي ترك عادت كوبيدن سر باشند. چنانچه فكر مي‌كنيد او اين رفتار را به خاطر خستگي روزانه يا كسب آرامش تكرار مي‌كند، انجام اين فعاليت‌ها مي‌تواند بسيار كمك كننده باشد. قبل از خواب براي چند دقيقه پشت يا پيشاني كودك را با انگشتان به آرامي ماساژ دهيد تا به آرامي به خواب رود.

4. پرت كردن حواس

چنانچه كودك سر خود را در زمان خاصي به زمين مي‌كوبد، سعي كنيد موقعيت او را در آن زمان تغيير دهيد و اگر سر خود را به جايي يا شي مشخصي مي‌كوبد آن را از دسترس او خارج كنيد. كودك را زياد در آغوش بگيريد و ببوسيد و همه رفتارهاي او را با متخصص كودك در ميان بگذاريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: كوبيدن سر به زمين در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/28  ] [ ۰۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب